Tibitó

 

Van boer tot reep – Kwaliteitschocolade uit Colombia

Tibitó is chocolade uit Colombia. Het merk is in 2015 opgericht door Gustavo Pradilla.

Nadat hij zijn autohandel in Japanse auto’s van de hand had gedaan, stortte hij zich op zijn passie: chocola! Hij volgde altijd al de ontwikkeling van de markt voor bean-to-bar originie chocola en zag hoe dit segment zich in de buurlanden (Ecuador en Venezuela) ontwikkelde. Het was tijd om de rijkdom en diversiteit van Colombia om te zetten in chocolade. Hij reisde het hele land af op zoek naar de fijnste cacao.
Zo kwam men in contact met de beste cacaoboeren van het land. Het is hun cacao die zorgt voor de superieure chocola die Tibitó maakt. Alle eer voor de boeren.

Tibitó is in direct contact met “hun” boeren; er is geen plek voor tussenhandelaren. Zo wordt een constante kwaliteit gegarandeerd.

Tibitó is ook de naam van de familieboerderij nabij Bogota, waar de familie elkaar nog steeds regelmatig ontmoet. Het logo ziet er Japans uit, een hint naar Gustavo’s vorige leven.

Sorteer op
 • Tibitó - Tumaco 70%
  Tibitó - Tumaco 70%

  Deze single origin-chocolade van cacao uit de regio Tumaco is opmerkelijk mild voor een 70%. Het heeft een van nature rijke en romige textuur met een aroma van bananen, hazelnoten, rietsuiker en vleugjes honing en amandel.

  € 6,30
 • Tibitó - Meta 80%
  Tibitó - Meta 80%

  Prachtige pure reep uit de regio Meta van Colombia. De cacao die hier vandaan komt kent een natuurlijke zoetheid. Deze reep, hoewel 80%, is intens van smaak, uitgebalanceerd fruitig met hints van rode wijn. Je proeft Los Llanos.

  € 6,30
 • Tibitó - Meta koffie 70%
  Tibitó - Meta koffie 70%

  Colombia is (ook) gekend om haar geweldige koffie. Dus is het logisch om koffie en cacao te combineren in één reep. De smaken van rode vruchten van de Meta-cacaobonen vermengd met het rijke aroma van koffie, vormen het perfecte…

  € 6,30
 • Tibitó - Arauca 70%
  Tibitó - Arauca 70%

  Vanuit het diepst van Colombia, uit de regio Arauca komt deze 70% chocolade. Ze heeft een romige textuur en een zoet smaakprofiel van melk, karamel en hazelnoot en een verrassende hint van citrus.

  € 6,30
 • Tibito - Arauca 50% melkchocolade
  Tibito - Arauca 50% melkchocolade

  Vanuit het diepst van Colombia, uit de regio Arauca komt deze 50% chocolade. Het lijkt wel een snoepje, met zo’n rijke romige textuur en doordrenkt met de smaken van melk, karamel en hazelnoot.

  € 6,30
 • Tibitó - Chocó 70%
  Tibitó - Chocó 70%

  Meer chocolade kan dit tablet, waarvan de cacao uit Chocó komt, niet zijn. Deze heeft een zijdeachtige textuur, met een smaakprofiel van karamel en hazelnoot, ook wat rijpe banaan en kruidige nasmaak.

  € 6,30
 • Tibitó - Putumayo 70%
  Tibitó - Putumayo 70%

  Deze reep uit Putumayo, Colombia, heeft een mooie donkere kleur en een bloemig aroma. Het mondgevoel is romig met een smaakprofiel van bruine suiker en rood fruit, met een subtiel houtige nasmaak.

  € 6,30
 • Tibitó - Putamayo 100%
  Tibitó - Putamayo 100%

  Deze 100% single origin chocolade smaakt uitstekend. Ze heeft een prachtige donkere kleur en een bloemig aroma. Tonen van bruine suiker en rood fruit die eindigen in een subtiele houtachtige nasmaak.

  € 6,45
 • Tibitó - Karamel 40% melkchocolade
  Tibitó - Karamel 40% melkchocolade

  Deze romige en zoete chocolade, gemaakt van een blend van de single origines, is met het aroma van ‘dulce de leche’ is uniek in zijn soort. De harmonieuze combinatie van melkchocolade en karamel geeft deze reep een zachte en…

  € 6,30
© 2016 - 2021 chocolademeesters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel