Blanxart

Het verhaal van Blanxart begint in 1954 in Barcelona. Francesc Agras, een enthousiaste meester-chocolatier, besluit om een reis te gaan maken langs de beste banketbakkers en chocoladewinkels. Hij dompelde zich helemaal onder in de wereld en cultuur waar hij zijn plezier aan beleefde: Chocolade. Zijn passie en zoektocht naar het geheim van excellence van de ambachtelijke zoetwaren, dit leidde tot de oprichting van een van de meest gerenommeerde chocoladefabrieken van Catalonië en Spanje: Bombons Blanxart. 

Hij startte met vier maten in een bescheiden werkplaats in de wijk Les Corts van Barcelona. De beste bonen van Ghana, Congo en Ecuador wderden dankzij een eigen rooster- en maalproces omgetoverd tot de beste chocolade van Spanje, en ver daarbuiten. 

Het logo van Blanxart wordt gekoesterd. Het dateert ook uit 1954 en is afgeleid van het altaarbeeld voor de handwerklieden, te vinden in het Museu d'Historia de Catalunya. En tot op de dag van vandaag identificeren ze zich bij Blanxart met de betekenis van het logo. Het bedrijf blijft trouw aan haar oorsprong. In de nieuwe fabriek van Sant Joan Despi blijven ze de single origin cacaobonen op de ouderwestse wijze roosteren en concheren om daarna te kunnen genieten van alle intensiteit in aroma's, smaken en texturen. Het bedrijf is nog steeds in de handen van de familie van de oprichters. 

© 2016 - 2024 chocolademeesters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel