Definite

Definite Chocolate is een ambachtelijke chocolademaker van de Dominicaanse Republiek. 

Jens en Marjorie leerden elkaar in 2008 kennen. Marjorie komt uit de Dominicaanse Republiek en daar is het echtpaar met kind in 2015 naartoe verhuisd.

Jens wilde van kindsbeen af aan kok worden, maar werd ingenieur in de energiesector. Koken werd zijn hobby en volgde in zijn vrije tijd cursussen om pralines te maken. In 2014 bezocht hij de Salon du Chocolat in Keulen en raakte definitief verslingerd aan chocola.

In de Dominicaanse Republiek maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Marjorie en Jens begonnen Definite Chocolate, in 2018 de eerste Dominicaanse chocolademaker die bij de Academy of Chocolate in de prijzen viel. Definite groeide, in 2019 verhuisde het van de keuken naar een heuse werkplaats en werd een tempereermachine aangeschaft – tot dan tempereerde Jens met de hand.

Jens en medewerkers maken chocolade, Marjorie doet alles eromheen: ontwerp van verpakkingen, financiën, smaaktesten, social media en wat al niet meer.

De verfijnde chocolade van Definite is helemaal puur en Dominicaans, zonder toevoegingen. 

Het motief op de fraaie verpakking is afgeleid van de versierselen van de koloniale huizen die nog op het eiland staan.

Sorteer op
 • Definite - 70% Öko-Caribe
  Definite - 70% Öko-Caribe

  Heerlijk verfijnde chocolade met smaaktonen van sinaasappel, pruimen en hazelnoten en een gebalanceerde smaak gemaakt van cacao van Öko-Caribe. Deze chocolade is winnaar van verschillende prijzen zoals een bronzen Academy of…

  € 5,39
 • Definite - 80% Öko-Caribe
  Definite - 80% Öko-Caribe

  Heelijke ambachtelijk gemaakte chocolade van Öko-Caribe cacaobonen met een mooie gebalanceerde smaakt en tonen van jasmijn en kamille. Deze chocolade is prijswinnaar van een bronzen Academy of Chocolate.

  € 5,39
 • Definite - 90% Mallano
  Definite - 90% Mallano

  Deze reep pure chocolade heeft tonen van zwarte bessen en rozijnen en is gemaakt met cacao van Mallano welke tot de beste van de wereld behoort. Deze reep viel dan ook in de prijzen tijdens de Academy of Chocolate.

  € 5,39
 • Definite - 100% Zorzal
  Definite - 100% Zorzal

  De cacao van deze reep komt van Zorzal Cacao, een agroforestry omgeving en vogelreservat van ruim 1.100 hectare. Je proeft de natuur in deze fijne, stevige 100% reep.

  € 5,39
 • Definite - Koffie en zeezout 65%
  Definite - Koffie en zeezout 65%

  De cacao van deze reep komt van Finca Elvesia, een unieke botanische tuin met cacao-variëteiten uit de 17e eeuw. Die wordt gecombineerd met prachtige koffie uit de Dominicaanse Republiek en een vleugje zeezout.

  € 5,39
 • Definite - Cassave 70%
  Definite - Cassave 70%

  Een werkelijke smaaksensatie uit het Carribisch gebied deze unieke chocolade met cassave. Deze chocolade heeft heerlijke tonen van vijgen, pruimen en rozijnen.

  € 5,39
 • Definite - Cocos melk 60%
  Definite - Cocos melk 60%

  Deze chocolade is gemaakt met kokosmelk en heeft slechts een vleugje kokos. Je geniet van de zinnenprikkelende aroma’s van de cacao.

  € 5,39
 • Definite - Gekaramelliseerde amandelen en cashewmelk 55% Vegan melkchocolade
  Definite - Gekaramelliseerde amandelen en cashewmelk 55% Vegan melkchocolade

  Vegan melkchocolade met cashewmelk en verrukkelijke gekaramelliseerde amandelen met kruiden. De verfijnde keuken in een Caraïbische reep chocola!

  € 5,39
 • Definite - Macadamia 57% Vegan melkchocolade
  Definite - Macadamia 57% Vegan melkchocolade

  Vegan melkchocolade met cashewmelk en die verrukkelijke macadamianoten. Allemaal van de Dominicaanse Republiek.

  € 5,39
 • Definite - Rum 75%
  Definite - Rum 75%

  Deze reep is niet te versmaden! Rum van de Dominicaanse Republiek met cacao van Finca Elvesia, een unieke botanische tuin met cacao-variëteiten uit de 17e eeuw.

  € 5,39
© 2016 - 2024 chocolademeesters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel