Chocolat Madagascar

Chocolat Madagascar by Chocolat Robert

Het merk Chocolat Robert bestaat sinds 1940. Op Madagaskar, maar niet daarbuiten. De familie Ramanandraibe was sinds 1920 eigenaar van een cacaoplantage en nam in 1970 Chocolaterie Robert over. Maar dat bleef een Madagask merk. Ze wilden exporteren. In 2013 kwam Neil Kelsall in beeld, die al eerder projecten in Madagaskar had gedaan. Zo ontstond het merk Chocolat Madagascar. En als ze ook maar enigszins succesvol wilden worden buiten Madagaskar, dan moesten ze de allerbeste chocola gaan maken, zei Neil. Aldus werd besloten: De allerbeste chocola in alle opzichten; van de boer tot de consument moest het kloppen.

Chocolat Madagascar en Chocolat Robert verschillen van kwaliteit. En in prijs. Chocolat Madagascar won in haar nog korte bestaan zeer veel internationale prijzen.

De chocola wordt op Madagaskar geproduceerd en verpakt in de fabriek van Chocolaterie Robert. De familie Ramanandraibe heeft op deze wijze ook een belang in Chocolat Madagascar. (Enkele familieleden wonen in Parijs en hebben daar een chocoladewinkel met repen van zowel het merk Chocolat Robert als Chocolat Madagascar.)

Het eiland Madagascar is groter dan Frankrijk en België tezamen en 2,5 x Groot-Brittannië. Het produceert 0,1% van de wereld cacaoproductie, maar wel zeer aromatische en smaakvolle cacao. Rond 1822 is er cacao geïntroduceerd dat oorspronkelijk van Nederlands Indië (toen nog) kwam. Het werd voor het eerst geplant in de regenwouden aan de noordelijke oostkust van het eiland, in de buurt van Ivoloina en Vohibinany. Dat deel van het eiland is meer kwetsbaar voor cyclonen. De grote teelt verschoof daarom rond 1900 naar het westen, naar de  regenwouden van de Sambirano-vallei.

In 2012 herplantte Chocolaterie Robert aan de oostkust 100.000 cacaobomen in Vohibinany, met de eerste oogsten in 2016. En in 2015 werd de MAVA-plantage van 1726 hectare aangekocht, die zich uitstrekt over de hoger en lager gelegen Sambirano-vallei van Madagaskar.  Die omvat acht boerderijen die verschillende terroir-cacao aanbieden – Ankidony, Ambalahonko, Ambohimena Nord, Ambohimena Sud, Antsamala, Maliolo, Ambodivato en Ottange.

Sorteer op
 • Chocolat Madagascar - 100%
  Chocolat Madagascar - 100%

  Verfijnde 100%-reep met maar één ingrediënt: de cacaobonen. Van de eigen plantages gelegen in de schaduw van de regenwouden van de Sambirano-vallei, in het noordwesten van Madagaskar.

  € 5,95
 • Chocolat Madagascar - 85%
  Chocolat Madagascar - 85%

  Deze 85%-reep is zo fruitig dat je denk dat je een snoepje eet: fruitsmaken, hints van citrus/perzik en bosvruchten, honing en karamel met een licht zure afdronk.

  € 5,95
 • Chocolat Madagascar - 70%
  Chocolat Madagascar - 70%

  Een pure, zachte 70%-reep vol van fruitsmaken, hints van citrus en bosvruchten, honing en karamel. Soepel smeltende en fijne textuur.

  € 5,95
 • Chocolat Madagascar - 68% met nibs
  Chocolat Madagascar - 68% met nibs

  Mildpure 68%-chocolade vol fruit- en citrussmaken. Soepel smeltende, fijne en knapperige textuur van de cacao-nibs. Zo proef je Madagaskar.

  € 5,95
 • Chocolat Madagascar - 65% met combava en fleur de sel
  Chocolat Madagascar - 65% met combava en fleur de sel

  Mildpure 65%-chocolade met delicate aromatische tonen van combava uit Madagaskar, met de hand geschild en gesublimeerd door een vleugje fleur de sel. Een gastronomische en exotische smaak.

  € 5,95
 • Chocolat Madagascar - 80% melkchocolade
  Chocolat Madagascar - 80% melkchocolade

  Een exclusief recept: een melkchocolade met een hoog cacao- en laag suikergehalte. Het perfecte huwelijk tussen de krachtige cacao-aroma’s van de bonen uit de Sambirano-vallei en de zachtheid van een melkwolk.

  € 5,95
 • Chocolat Madagascar - 37% Witte chocolade met bourbon vanille
  Chocolat Madagascar - 37% Witte chocolade met bourbon vanille

  Witte chocolade uit Madagaskar met een flinke portie vanille. Omdat men er niet zuinig mee is geweest, krijgt je een echte vanille-ervaring.

  € 5,95
 • Chocolat Madagascar - 50% melkchocolade met cashewnoten
  Chocolat Madagascar - 50% melkchocolade met cashewnoten

  Single plantation Malagassische chocolade. Een verrukkelijke knapperige melkchocolade met 50% cacaobestanddelen en veel echte stukjes cashewnoten.

  € 5,95
 • Chocolat Madagascar - 100% Domaine Mava
  Chocolat Madagascar - 100% Domaine Mava

  Chocolade van de bonen van de Mava Estate, Sambriano, Madagaskar. Rijke smaak van geroosterde noten en gedroogd fruit. Geen suiker en cacaoboter toegevoegd.

  € 7,50
 • Chocolat Madagascar - 75% Domaine Mava
  Chocolat Madagascar - 75% Domaine Mava

  Chocolade gemaakt van de bonen van Mava Estate, Sambriano, Madagaskar. Rijke smaak van geroosterde noten en gedroogd fruit, zoet met een rond zuurtje.

  € 7,50
 • Chocolat Madagascar - 70% Domaine Vohibinany
  Chocolat Madagascar - 70% Domaine Vohibinany

  Chocolade van de oorsprong, de oostkust van Madagaskar. Elke oogst heeft andere smaaknuances. Heel anders dan chocolade uit de Sambirano-vallei

  € 7,50
 • Chocolat Madagascar - 65% Vegan met Cashewmelk
  Chocolat Madagascar - 65% Vegan met Cashewmelk

  Romige, zachte smaken en een zachte textuur van cashewnoten uit Madagaskar met vleugjes banaan en rood fruit van de fijne cacao uit Sambirano, Madagaskar. Vers gemaakt in Madagaskar.

  € 5,95
© 2016 - 2024 chocolademeesters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel