Ocelot

Ocelot Chocolate, gevestigd in Edinburgh, Schotland, is een kleine ambachtelijke onderneming die ethische bedrijfspraktijken combineert met unieke branding – van de composteerbare binnenfolie van de chocoladeverpakkingen tot de verpakking en het artwork dat het koppel zelf ontwerpt.

Het is in 2013 opgericht door het echtpaar Matt en Ish Broadbent. In hun microchocoladefabriek gebruiken ze alleen biologische en Fairtrade producten van de hoogste kwaliteit. Matt en Ish zijn beiden verzot op goed eten en hadden de ambitie om chef te worden. Dat hebben ze inderdaad enkele jaren samen gedaan en in die rol werkten ze ook met chocola. Bevlogen door de mooie smaken begonnen ze vanuit de logeerkamer van hun appartement Ocelot. Ten aanzien van alle ingrediënten stelt het paar  hoge eisen. “Je kunt onze repen niet vergelijken met ‘gewoon’ chocola,” zegt Matt.

Ze gebruiken alleen cacaomassa van Original Beans en wel de Virunga. Omdat Original Beans alleen pure origine chocolades in haar assortiment heeft en Ocelot deze combineert met andere smaken, zijn Original Beans en Ocelot een samenwerking aangegaan

Sorteer op
 • Ocelot – Pure chocolade Zwarte Kersen 70%
  Ocelot – Pure chocolade Zwarte Kersen 70%

  Een zachte, rijke, pure chocolade gemaakt van bonen uit het Virunga National Park in Oost-Congo. De fruitige, rokerige smaken van deze chocolade passen perfect bij de zure en geurige zwarte kersen: een klassieke en luxueuze…

  € 5,90
 • Ocelot – Pure chocolade met Bloedsinaasappel 70%
  Ocelot – Pure chocolade met Bloedsinaasappel 70%

  Milde pure chocolade uit biologische landbouw, verfijnd met zoete, pittige bloedsinaasappel en een vleugje romige vanille.

  € 5,90
 • Ocelot – melkchocolade met Boekweit 50%
  Ocelot – melkchocolade met Boekweit 50%

  Een uitzonderlijke donkere melkchocolade gemaakt van zeldzame Amelonado cacaobonen geteeld door een vrouwencoöperatie in Oost-Congo en de rijke melk van Brown Swiss koeien die in kleine kuddes op weelderige bergweiden grazen.

  € 5,90
 • Ocelot – melkchocolade Femme 50%
  Ocelot – melkchocolade Femme 50%

  Een uitzonderlijke donkere melkchocolade gemaakt van zeldzame Amelonado cacaobonen geteeld door een vrouwencoöperatie in Oost-Congo en de rijke melk van Brown Swiss koeien die in kleine kuddes op weelderige bergweiden grazen .

  € 5,90
 • Ocelot – Pure chocolade met Zeezout 70%
  Ocelot – Pure chocolade met Zeezout 70%

  Delicate pure biologische chocolade met een zoutzoete kick van met de hand gewonnen zeezout uit Schotland. Gemaakt in de geest van artistieke en culinaire experimenten.

  € 5,90
 • Ocelot – melkchocolade met Viooltjes 50%
  Ocelot – melkchocolade met Viooltjes 50%

  Romige, zachte donkere biologische volle melkchocolade, zacht verzacht door een vleugje viooltjes.

  € 5,90
© 2016 - 2024 chocolademeesters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel