Auro

Gouden chocolade van de Filippijnen 

Au is de chemische aanduiding voor goud. Oro betekent in het Filippino en het Spaans goud. Samen wordt dit Auro uitgesproken als oro. 

De Filippijnen was 300 jaar geleden het eerste land in Azië waar de cacaoteelt is geïntroduceerd. Hieromheen is een rijke culturele traditie ontstaan. Door de bulkcacao uit Afrika was de markt op de Filippijnen ingezakt, maar deze leeft nu weer op met kwaliteitscacao. Deze opleving is mede te danken aan Auro. 

In mei 2015 zijn Kelly en Mark met Auro gestart nadat ze een chocolatiersopleiding hebben gevolgd bij ZDS in Solingen (Duitsland) 

Auro is meer dan een bean to bar chocoladeproducent. Ze zijn betrokken bij alle stappen in het gehele proces. Van de teelt tot de oogst en natuurlijk bij de productie van de chocola. 

Duurzaamheid staat voorop bij Auro. De boeren gebruiken biologische teeltmethoden en zorgen ervoor dat oude cacaorassen blijven bestaan en bewaard blijven. 

Auro biedt de boeren een constante ondersteuning door hen te informeren over bedrijfsbeheer, internationale kwaliteitsnormen, biologische landbouwmethodes en de juiste verwerking na de oogst. En Auro betaald uiteraard een erg goede prijs voor de cacao, wel 2 tot 3 keer de normale marktprijzen. 

De door Auro gebruikte cacao komt direct van de boeren, de namen van de single estate chocolade verwijst daarnaar. 

Sorteer op
 • Auro - Tupi 70%
  Auro - Tupi 70%

  De Auro Reserve Collectie is gepassioneerd gemaakt van de beste bonen van een enkele oogst om de zeldzame, onderscheidende kenmerken van elke gemeenschap en hun land naar boven te halen. Gelegen aan de voet van de Mt. Matutum, is…

  € 4,94
 • Auro - Saloy 70%
  Auro - Saloy 70%

  De Auro Reserve Collectie is gepassioneerd gemaakt van de beste bonen van een enkele oogst om de zeldzame, onderscheidende kenmerken van elke gemeenschap en hun land naar boven te halen. Gelegen tussen tropische bergbossen, heeft…

  € 4,94
 • Auro - Paquibato 70%
  Auro - Paquibato 70%

  Paquibato ligt midden in het tropische regenwoud. De kokospalmen en andere fruitbomen geven de choclade een bloemige en notige smaak met een vleugje van rozijnen en ananas.

  € 4,94
 • Auro - Mana 85%
  Auro - Mana 85%

  Vijftig jaar geleden plantten boeren in Saloy hun bomen. Hun kinderen en kleinkinderen zijn nu cacaotelers. Deze reep is Saloy, maar nu 85% en zonder cacaoboter.

  € 5,18
 • Auro - Regalo 85%
  Auro - Regalo 85%

  Vijftig jaar geleden plantten boeren in Saloy hun bomen. Hun kinderen en kleinkinderen zijn nu cacaotelers. Deze reep is Saloy, maar nu 85% en zonder cacaoboter.

  € 5,18
 • Auro - Saloy 100%
  Auro - Saloy 100%

  Gelegen in de tropische bergen, wordt Saloy gevoed met vers bronwater dat door de weelderige bossen stroomt en de chocolade een zeer dynamische smaak geeft.

  € 5,18
© 2016 - 2021 chocolademeesters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel