Theo & Philo

Philo Chua leefde en werkte als ICT-medewerker een aantal jaar in Pittsburgh, in de VS. Hij wilde altijd al een eigen bedrijf beginnen. Tijdens zijn jaren in Amerika keek hij steevast Food Network Channel en werd als vanzelf verzot op koken.

Er opende een nieuwe winkel in Pittsburgh dat bijzondere chocola van over de hele wereld verkocht. Ze noemden het ‘single origin’. Ook al werd Europese chocola in die tijd als het beste beschouwd, Philo realiseerde zich dat hij kwam uit het land waar cacao wordt geteeld. Er werd geen chocola in de Filippijnen gemaakt. Philo besloot in 2007 naar huis terug te keren en chocola te gaan maken. In 2009 verkocht hij zijn eerste repen.

Theo is theobroma cacao, de cacaoboom. Philo is de voornaam van Philo Chua, maar komt van het Griekse woord philos dat liefde betekent. Hoe mooi wil je het hebben? 

Theo & Philo is liefde voor chocola!

Philo is sociaal entrepeneur, zoals dat heet. Bij tijd en wijle helpt hij mee aan vrijwilligersprojecten voor onder andere het bouwen van huizen voor de minder bedeelden. Ook dat is liefde.

Theo & Philo-chocolades zijn uniek en helemaal gemaakt van ingrediënten van de Filippijnen.

Sorteer op
 • Theo & Philo - Zwarte sesam en noten 58%
  Theo & Philo - Zwarte sesam en noten 58%

  Pure chocolade met praliné van zwarte sesam, cashewnoten en pili-noten maakt deze chocolade tot een bijna zondig heerlijke traktatie. Won meerdere prijzen.

  € 4,96
 • Theo & Philo - Groene mango met zout 65%
  Theo & Philo - Groene mango met zout 65%

  Gedroogde groene mango met een beetje zout, gecombineerd met pure Filippijnse chocolade maakt een uitgesproken nieuwe smaak voor dromers en chocoladeliefhebbers.

  € 4,96
 • Theo & Philo - Labuyo chili 65%
  Theo & Philo - Labuyo chili 65%

  Deze reep is het leven, zoet en pittig. Fluweelzachte chocolade met het pit van de Filipijnse labuyo-peper, die door Slow Food in de Ark van de Smaak is opgenomen. Ook deze chocolade van Theo & Philo won meerdere prijzen.

  € 4,96
 • Theo & Philo - Pilinoten en pinipig melkchocolade
  Theo & Philo - Pilinoten en pinipig melkchocolade

  Vergeet Romeo en Julia. Geglazuurde pilinoten en geroosterde pinipig vormen met intense melkchocola een perfecte match uit de culinaire hemel. Deze chocolade is een van de prijswinnaars van Theo & Philo.

  € 4,96
 • Theo & Philo - Calamansi 65%
  Theo & Philo - Calamansi 65%

  Pure chocola met citrus is een heerlijke combinatie. Calamansi is een typisch Filipijnse citrusvrucht die van deze reep een tropische verrassing maakt.

  € 4,96
 • Theo & Philo - Barako koffie melkchocolade
  Theo & Philo - Barako koffie melkchocolade

  Een snufje hoog geroosterde barako-koffie met superieure melkchocolade geeft je dag een kick en laat je springen van vreugde!

  € 4,96
 • Theo & Philo - Mango chili en cacaonibs 65%
  Theo & Philo - Mango chili en cacaonibs 65%

  Zoete mango, vurige chili peper en notige cacaonibs vormen een verrukkelijke combinatie. Al het goede komt in drieën!

  € 4,96
 • Theo & Philo - Gember en mint 60%
  Theo & Philo - Gember en mint 60%

  Bitterzoete pure chocolade met munt en stukjes gekonfijte gember, verleidelijk als je eerste liefde.

  € 4,96
 • Theo & Philo - Adobo melkchocolade
  Theo & Philo - Adobo melkchocolade

  Prijswinnende melkchocolade met sojasaus toffee en zwarte peper. Deze reep zal elk hart doen smelten met zijn peperige kruidigheid en briljante toffeesmaak, allemaal dankzij een verrukkelijke adobo-schotel.

  € 4,96
© 2016 - 2024 chocolademeesters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel