Latitude

Chocolade met (echt) geweten

Jeff Steinberg richtte Latitude Craft Chocolate in 2016 op als een verticaal geïntegreerde sociale onderneming. Na een aantal jaren met organisaties te hebben gewerkt om de sociale impact te meten, raakte Jeff gefascineerd door het idee van een bedrijf dat op een dagelijkse basis en duurzame manier duizenden Afrikaanse boeren op het platteland zou kunnen ondersteunen.
Hij en zijn team ontdekten een gat in de markt voor Oegandese kwaliteitscacao en ze besloten om een onderneming van de grond af op te bouwen met de focus: een nieuwe reputatie voor Oegandese kwaliteitscacao vestigen en een nieuwe oorsprong willen definiëren.

Het doel is een duurzame toeleveringsketen te creëren, die zowel de boeren als de chocoladebedrijven ten goede komt. Deze obsessie met kwaliteit en duurzame ontwikkeling leidde om te beginnen tot het maken van chocolade in het oorsprongsgebied, dat al snel werd vervangen door een bean-to-bar chocoladefabriek in Kampala. Van de start, met een klein team van drie chocolade maken in Jeff’s eigen keuken, is het bedrijf is nu een gecertificeerde B-Corp, gerund door meer dan 25 full-time jonge en zeer gemotiveerde Oegandese medewerkers.

Momenteel werken ze met 2.500 boeren en zijn er geen tussenpersonen bij betrokken. Het doel is 10.000 tegen 2026. Latitude koopt verse cacaobonen en men doet alle verwerking zelf.
Via het leveranciersprogramma van Latitude worden langetermijncontracten gesloten met boeren om biologische cacao te verbouwen, de biodiversiteit te bevorderen en te zorgen voor eerlijke arbeidspraktijken op alle boerderijen. Dit wordt gegarandeerd door routinebezoeken en inspecties bij elke afzonderlijke deelnemer.
Latitude betaalt premiumprijzen van 50% boven de Ghanese marktprijs met een bodemprijs om ervoor te zorgen dat hun boeren de beste kans hebben om hun gezinnen te onderhouden. Latitude biedt hen ook toegang tot verzekeringen (ziektekosten, arbeidsongeschiktheid en levensverzekeringen) en verzorgt trainingen in van alles: van biologische praktijken tot financiële kennis.

De naam ‘Latitude’ verwijst naar de plaats waar deze reis begon, in de stad Kasese, Uganda, die op de evenaar ligt – op precies breedtegraad 0°.

Sorteer op
 • Latitude - Rwenzori 80%
  Latitude - Rwenzori 80%

  Deze topkwaliteit chocolade is gemaakt in Oeganda. Dit is de ietswat oudere, brutalere broer van de Sumuliki 70% reep. Dit is een donkere chocolade met sprankelende tonen van helder vers fruit.

  € 5,90
 • Latitude - Semuliki 70%
  Latitude - Semuliki 70%

  Vol, fruitig, een heelijk mondgevoel en een kenmerkende smaak. Dit is een pure chocolade met hints van vijgen en gebruinde vruchten.

  € 5,90
 • Latitude - Semuliki 100%
  Latitude - Semuliki 100%

  Latitude’s prijzenwinnende cacao van de hoogste kwaliteit wordt rechtstreeks betrokken van hun 2500+ USDA gecertificeerde biologische boeren in Oeganda. Door rechtstreeks van de boeren te kopen en het fermentatieproces vanaf de…

  € 5,90
 • Latitude - Bukonzo coffee
  Latitude - Bukonzo coffee

  Ugandese arabica koffie uit het Rwenzori gebergte zorgt voor de pittige smaak in deze aangenaam pure en sprankelende 72% pure chocoladereep.

  € 5,90
 • Latitude - Dark milk 49%
  Latitude - Dark milk 49%

  Drie ingrediënten: cacao, suiker en melk. Er is niets anders nodig voor deze geweldige en fruitige Ugandese chocolade. Geniet ervan!

  € 5,90
 • Latitude - White caramel 40%
  Latitude - White caramel 40%

  Een chique, niet te zoete, dulce de leche witte reep. Cacaoboter ontmoet gekarameliseerde melk ontmoet melasse-gearomatiseerde rietsuiker.

  € 5,90
 • Latitude - Vanille sesam 72%
  Latitude - Vanille sesam 72%

  72% chocolade, 100% Oegandees. Pure Semulki chocolade geaccentueerd met lokale vanille en een gezonde dosis ‘sim-sim’ (sesam).

  € 5,90
 • Latitude - Jinja 64%
  Latitude - Jinja 64%

  Chocolade 101: Intro tot de duisternis. Een boterzachte donkere chocoladereep voor chocoladeverslaafden en zoetekauwen.

  € 5,90
© 2016 - 2024 chocolademeesters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel