Georgia Ramon

Georgia Ramon wordt in Duitsland geproduceerd en wel in Bonn. De naam Georgia Ramon is een variant op de namen van de beide eigenaren namelijk Georg Bernardini en zijn partner Ramona Gustmann. Georgia Ramon is opgeleid pattissier en tot 2013 partner bij het gerenommeerde Coppeneur. In 2013 heeft hij het boek Der schokoladentester geschreven en in 2015 kwam de opvolger in het Duits en Engels Chocolate: The Reference Standard. In de boeken beoordeeld en bespreekt hij honderden merken kwaliteitschocolade. Maar tijdens het schrijven in 2015 begon het weer te kriebelen en begon hij weer met chocolade maken. 

Georgia Ramon is een innovatief chocolademaker, hij maakt prachtige single origins, maar daarnaast schuwt hij het niet om met expirimentele smaken te komen zoals boerenkool met mosterd of de geroemde rozen-frambozen reep, en wat dacht u van een chocolade reep met de heetste peper ter wereld de Carolina Reaper.

De herkomst van de cacaobonen is altijd bekend bij de repen van Georgia Ramon, soms koopt hij in rechtstreeks bij de boer of coöperatie maar soms ook bij de groothandel Daarnhouwer. Maar altijd is de herkomst van de bonen bekend. 

De repen van Georgia Ramon zijn vrij van sojalecithine en we wordt alleen met riet- en speciale suikers gewerkt. Bij Georgia Ramon kopen ze biologische grondstoffen in voor hun chocolade veel van de repen zijn glutenvrij en/of veganistisch. De verpakkingen van de Georgia Ramon repen zijn aantrekkelijk en exentriek en zijn zeer geschikt om kado te geven. 

© 2016 - 2024 chocolademeesters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel